Cevaplar

2012-11-17T18:02:53+02:00

300x150=45000      45000x36=160000           160000/10=16000  

 

a)16000

 

 

45000x10=450000          450000/36=12500

 

b)12500

1 5 1
2012-11-17T18:25:27+02:00

A) 2.5 saatte 300km giderse 1 saatte x km. Oran orantı kurunca 120 km çıkar. Yani hızı 120 km/h
B) 120km/h. Kilometreyi metreye saati de saniyeye çevirirsek 120.1000/1.3600=33,33333333... m/s

0