Cevaplar

2012-11-18T16:19:28+02:00

a. 3 + 5 = 8

(–3) + (–5) = –8

b. (+3) + (–5) = –2

(–3) + 5 = 2

5 –3 = 2

(–5) – (–3) = –5 + 3 = –2

b. 5 – (–3) = 5 + 3 = 8

(–5) –3 = –5 –3 = –8

(-25)+(-12)=-25-12=-37 buradaki işaret değişmedi.

(+25)+(+12)=+25+12=+37 buradaki işaret değişmedi.

(-25)+(+12)=-25+12=-13

(-25)-(-12)=-25+12=-13  burada mutlak değerce büyük sayının işareti geldi.

(+25)-(+12)=+25-12=+13 burada mutlak değerce büyük sayının işareti geldi.

(+2)-(+4)=+2-4=-2 burada mutlak değerce büyük sayının işareti geldi. 

(-18)-(-58)=-18+58=+40 burada mutlak değerce büyük sayının işareti geldi.


0