Cevaplar

2012-09-28T11:36:06+03:00

(19+7).4=104

8.(22-4)=144

2.(25:5)=10

(32.8)/2=128

23.(12+14)=598

(65+45)/2=55

2 5 2
2012-09-28T12:58:43+03:00

2.(x – 1) + x = 4   denkleminde öncelikle parantezin açılması gerekir.

                      Bu nedenle 2 ile parantezin içindeki x ve –1 sayılarını çarparız. Çarpınca;

                      2x – 2 + x = 4 olur. eşitliğimizin sol tarafında iki tane x’li bilinmeyen var.

                     Önce bunları toplayalım;

           3x – 2 = 4    sonra da –2’yi diğer tarafa geçirelim…

           3x = 4 + 2

           3x = 6   ve 3 çarpanını da bölen olarak geçirirsek;

             x = 6 / 3

             x = 2 olarak bulunur.

2 4 2