Cevaplar

2012-11-19T21:38:25+02:00

(x + 3)(x + n) çarpıldığında x^{2} + x(n + 3) + 3n = x^{2}  + -mx + 6 ifadesi oluşur.

Bu eşitlikte  n+3=-m   ve   3n=6 denklemleri gelir. 

n buradan 2 gelir. n'i n+3=-m denkleminde yerine koyarsak 2+3=-m , 5=-m , m=-5 olur.

m+n=-5+2=-3

umarım anlatabilmişimdir.bu soruda temel mantık üsleri eşit olan x değerlerinin katsayıları birbirine eşittir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0
2012-11-19T22:00:06+02:00

3 cevap        beni şikayet etmeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

 

0