X limanından hareket eden bir gemi, Y limanına uğradıktan sonra Z limanına ulaşmıştır. Geminin gittiği yol harita üzerinde X-Y arası 20 cm, Y-Z arası ise 10 cmdir. Haritanın ölçeği 1/500.000 ise, bu geminin gittiği yol gerçekte kaç km dir ? Açıklayarak anlatırmısınız ?

2

Cevaplar

2012-11-19T21:00:20+02:00

20+10=30 30x500.000=15000000 km dir..............

0
En İyi Cevap!
2012-11-19T21:02:43+02:00

20x5=100km   10x5=50km yani  150km yol gitmiştir  5'i nerden buldun diosan 500.000 cm 'yi kilometreye çevirdim ve verilenlerle çarptım

1 5 1