Cevaplar

2012-11-19T22:25:39+02:00

ONAYLANMIŞ CEVAP

×
Uzmanlar tarafından teker teker incelenmiş onaylı cevaplar, doğru ve güvenilir bilgileri içermektedir. Eodev içerisinde moderatörler tarafından kontrol edilmiş milyonlarca kaliteli cevap vardır ancak onaylanmış cevaplar mükemmel ötesidir.

(a+b)^{2}-2ab=a^{2}+2ab+b^{2}-2ab=a^{2}+b^{2} \\ \\a=\sqrt{21,75}..........b=\sqrt{1,25} \\ \\a^{2}+b^{2}=(\sqrt{21,75})^{2}+(\sqrt{1,25})^{2}=21,75+1,25=23

2 5 2
En İyi Cevap!
  • Eodev Kullanıcısı
2012-11-19T22:26:12+02:00

ONAYLANMIŞ CEVAP

×
Uzmanlar tarafından teker teker incelenmiş onaylı cevaplar, doğru ve güvenilir bilgileri içermektedir. Eodev içerisinde moderatörler tarafından kontrol edilmiş milyonlarca kaliteli cevap vardır ancak onaylanmış cevaplar mükemmel ötesidir.

 (a + b)²-2ab = a²+2ab+b²-2ab


Bu durumda sadece  a²+b² kalıyo ve bize bunu soruyor.


\sqrt{21,75^{2}} + \sqrt{1,25^{2}}


kare ile karekök sadeleşir.



21,75 + 1,25= 23 olur.




2 5 2