Cevaplar

2012-09-28T20:35:34+03:00

ONAYLANMIŞ CEVAP

×
Uzmanlar tarafından teker teker incelenmiş onaylı cevaplar, doğru ve güvenilir bilgileri içermektedir. Eodev içerisinde moderatörler tarafından kontrol edilmiş milyonlarca kaliteli cevap vardır ancak onaylanmış cevaplar mükemmel ötesidir.

P(x) =a x^2 +b x +c  diye bir polinom ele alalım;

 

p(x-1) = a(x-1)^2+b(x-1)+c = a(x^2-2x+1)+b(x-1)+c=ax^2-2ax+a+bx-b+c

 

p(x+1)= a(x+1)^2+b(x+1)+c= a(x^2+2x+1)+b(x+1)+c= ax^2+2ax+a+bx+b+c

 

P(x-1)+p(x+1)=     ax^2-2ax+a+bx-b+c+ax^2+2ax+a+bx+b+c = 2x^2-2x+4

                           

                           2ax^2+2bx+2a+2c=2x^2-2x+4 ise derecelerine göre eşitlersek;

 

2a=2   a=1     2b=-2    b=-1       2a+2c=4     c=1

 

P(x)=x^2-x+1 olur.

0