Cevaplar

2015-12-06T18:35:01+02:00
1)   3x+9 ifadesini çarpanlarına ayıralım. Bu ifade iki terimli bir ifadedir ve bu iki terimde de 3 çarpanı vardır. Ortak çarpan parantezine şu şekilde alırız: 3x+9=3.x+3.3=3.(x+3)


2)   6x2+4x ifadesini çarpanlarına ayıralım. İki terimde de 2x çarpan olarak vardır. Bu yüzden ortak çarpan parantezine şu şekilde alınır: 6x2+4x=2x.3x+2x.2=2x.(3x+2)


3)   4x3+12x2−8x ifadesini çarpanlarına ayıralım. Bu üç terimli ifadede her ifadede ortak olan çarpan 4x'tir. 4x3+12x2−8x=4x.x2+4x.3x−4x.2=4x.(x2+3x−2)
4 2 4