Cevaplar

2012-11-23T17:21:25+02:00

ikinci denklemde x yerine (x-3) yazarsak ilk denklemi elde ederiz,

 

p((x-3)+2)= 3(x-3)+4

P(x-1)=3x-9+4

p(x-1)=3x-5

 

a=3 B=-5

 

çarpımları -15

 

0
2012-11-23T17:23:42+02:00

x - 1 = x + 2

x'i yalnız bırakırsak x = x +2 + 1 => x = x + 3 olur. Yani x gördüğümüz yere bu değeri yazacağız.

p ( x + 3 ) = a. (x + 3) + b

a'yı içeri dağıtırsak ax + 3a + b olur.

ax = 3x ise a = 3 olur. 3a + b = 4 a'yı 3 olarak bulmuştuk. Yerine yazarsak 9 + b = 4 olur. Yani b buradan -5 gelir. 3 x -5 = -15

Düzenleme: imla

0