Cevaplar

En İyi Cevap!
2012-11-24T09:15:41+02:00

Eksilene x, çıkana y, farka z diyelim.

 

x-y=z

 

işlemi düzenlersek,

 

x-y-z=0

 

verilen bilgiyide işleme dökelim,

 

x+y+z=12300

 

 

oluşturduğumuz iki denklemi alt alta toplayalım,

 

x-y-z=0

x+y+z=12300

2x=12300

x=6150

1 5 1
2012-11-24T09:42:16+02:00

Eksilene "a", çıkana "b" farka da "c" diyelim.
a +c = 28
b = 16

a - b = c olduğuna göre a -16 = c dir
yani a = c + 16

Bu durumda a + c = 28 de a'yı yerine koyarsak
c + 16 + c = 28 olur
2c = 28 - 16 = 12
c = 6

Yani fark 6'dır.




BU bir örnektir bundan yararlanarak çözebilirsin .

0