1)40m/s kaç km/h'dir?

2)20m/s kaç km/h'dir?

3)5m7s2lik süratle giden bir araç 180 dakikada kaç km yol alır?

4)20m/s'lik süratle giden bir araç 60 dakikada kaç km yol alır?

5)18 km/h'lik süratle giden bir araç 3 dakika sonra kaç m yol alır?

(işlemiyle cevaplayın)

1

Cevaplar

2012-11-24T15:00:28+02:00

1:) m yi kmye çevir  40m=0,04km olur  sn h a çevir 3,6 h olur 0,04/3600kh/h olur

2:)1.sorunun aynısı nerdeyse 20m=0,02km olur. 0,02/3600 km/h

3:)

4:)20*60=1200m dakikada 60 dakika dediği için 60 la çarp 1200*60=72000/3600=20km olur

5:)km yi m çevir=18000km olur  1dakika =60 sn*3dk=180 sn 18000/180=100m yol alır olması lazım....yanlış olursa düzelteyim

0