1soru:40 tl lik harcama karşılığında %25 KDV ödeyen biri ne kadar ödeme yapar ?
cevap:


2.soru okuldaki 300 öğrencinin 90 tanesi geziye gitti . öğrencilerin yüzde kaçı geziye gitmiştir

cevap:

3.soru bir kasa domatesin %40'ı satıldı kasada 60 domates kaldığına göre satılmadan önce kasada kaç domates vardı ?

cevap:

LÜTFEN İŞLEMLİ CEVAPLAR YAZIN ??????????????

2

Cevaplar

2012-11-25T16:20:42+02:00

1. 40.25/100 =10 tl => 40-10 = 30 tl

2. 300.x/100 = 90 => x = 30 kişi

3. %60x domates = 60 => 60x=60.100 => 60x=6000 => x=600 domates vardı.

1 1 1
2012-11-25T16:21:13+02:00

  1) 40*25/100=10  40+10=50

  2)100*90/300= 30%

  3)40*60/60=40 40+60=100
bak 3. soruda %60 ı 60 adetse 100% ü kaçtır dıye hesaplayıp içler dışlar carpımı yapılıyor 

2 3 2