4.soru: bir miktar kalemi 9 kutuya yerleştirirken her bir kutuya 146 kalem düşüyor aynı miktar kalemi 6 kutuya yerleştirmek istediğimizde her birine kaç kalem düşer?

5.soru: 1140 bardak 12'lik kutulara , kutularda 5'erlik kolilere yerleştirilmiştir kaç koli bardak olmuştur?

6.soru: 345 sayfalık bir kitabi günde 15 sayfa okuyarak bitiren özge , bu kitabı kaç günde bitirmiştir?

2

Cevaplar

2012-11-25T16:32:34+02:00

dosyaya tıklayarak bakabilirsin

0
2012-11-25T16:51:11+02:00

146 X 9 = 1314

1314 % 6 = 219

 

 

5 SORU  

1140% 12 =95

95/5 =19

 

 

6 SORU

345/15=23

 

0