Cevaplar

  • Eodev Kullanıcısı
2012-11-27T20:28:01+02:00

efEGRH<ETJRYJIXTIKTUOFILKMNGbvnd

0
En İyi Cevap!
2012-11-27T20:42:46+02:00

log18 tabanında 2/27 x ise log18tabanında 2/27 =log18tabanında2 - log18tabanında 27= x olur.Log18tabanında2=1-log18tabanında9 olarak yazalım.Diger ifade ise (yani -log18tabanında27) -log18tabanında 27=-log18tabanında3+log18tabanında9 olur.log18tabanında9 ile -log18tabanında9 sadeleşir geriye 1-log18tabanında3 kalır ki bu da x'e eşittir.Logaritma özelliginden bunları ters cevirirsek 1/x=1-/log3tabanında18 olur.Sonra Log3tabanında 2ye ''a'' dersek ifade 1-1/a+log3tabanında9 olur bu da suna eşittir: 1-1/a+2=x gerekli sadeleştirmelerden sonra cevap 2x-1/1-x cıkar

2 5 2