Cevaplar

2012-11-30T10:55:10+02:00

100x30=3000:100=30tl

 

100-30=70tl

 

70x10=700:100=7tl

 

70-7=63 tlye satılır yani yeni satış fiyatı

0
2012-11-30T11:02:38+02:00

ilk öne %30 indirim yapalım 

100*30/100=30  yani ilk önce 100 liradan 30 lira düşücez 

100-30=70 şimdi bu fiyattan %10 indirim yapalım

 

70*10/100=7   7 lira indirim yapmalıyız

 

70-7=63 tl ayakkabının yeni fiyatı

0