Cevaplar

2012-12-01T19:59:51+02:00

arkadaşım önce fazlalıkları çıkarmamız gerkiyor bu yüzden

 

67-7=60

60/3=20

 

fazlalıkları çıkarınca elmaların sayısını buluyoruz.ee atrık gerisi kolay,

 

67-20=47

elmaların sayısından armut ile elmaların toplam sayısını çıkarıyoruz,elimize armutların sayısı geliyo artık armutların sayısınıda bulmuş oluyoruz.

 

yani cevap===20 dir arkadaşım

 

20=elma

47=armut

0
2012-12-01T20:34:30+02:00

ilk başta elmaların armutaların 3 katının 7 eksik dedği için  

 

armuta:x   elmaya 3x-7 diyoruz sonra sadeleştiriyoruz 

 

2x-7 olur 67 den 7 çıkarıyoruz 67-7:60   

 

60:2x se x :30

 

CEVAP 30 DUR

1 4 1