Cevaplar

  • Eodev Kullanıcısı
2012-12-01T22:23:02+02:00

xkare+bx+3=0 kökleri; n ve 1 ise xkare+bx+3=0 çarpanlarına ayıralım

ama çarpanlarından biri (x-1) olsun ki köklerden biri 1 olsun .eğer çarpanlarından biri x-1 olursa diğer çarpan (2x-3) olur ve   2x-3=0 ise x=3\2 olur yani n=3\2   ve   b=-5 olur.

burdan   xkare-ax+b=0 kökleri; m ve 1 yani    xkare-ax-5=0  bunun da çarpanlarından biri x-1 olmalı ki köklerden biri 1 olsun . o zaman diğer çarpan da x+5=0  yani m=-5

      m=-5 ve n=3\2

1 5 1