A şehrinden B şehrine ucak biletiinn fiyatı 65 tl dir otobüs biletinin fiyatı ise 45 tl dir buna qöre otobüs biletinin fiyatının ucak biletinn fiyatına oranı nedir

Bir torbada 13 yesil 16 beyaz 22 sarı boncuk vardır torbadaki beyaz boncukların sayısısnın tüm boncukların sayısına oranı nedir

Aynı doqrultuda bulunan 3 şehirden a şehrinin b şehrine uzaklıqı 75 km,b sehrinin c sehrine uzaklıqı 50 km dir buna qöre a ve c nin b ve c ye oranı nedir ????

işlemleriyle yapın direk cewap vermeyin yksa sikayet edermm.

2

Cevaplar

2012-12-02T15:10:57+02:00

65/5=12

45/5=9

12/3=4

9/3=3

cevap 4/3

0
2012-12-02T15:28:20+02:00

45/65=9/13
16beyaz B./51

125/50=5/2 

0