Cevaplar

2012-12-03T14:13:20+02:00

burada p(x)=a.x^2+b.x+6         (x+1)^2 ile tam bölündüğüne göre;

 

p(-1)=0 ve p'(-1)=0               (p' p nin türevi demek lise 4te görceksin)

 

p(-1)=a.(-1)^2+b.(-1)+6=0    burdan   a-b+6=0 ve 1)))a-b=-6 çıkar.

 

p'(x) i bulmak için üssü katsayı olrak başa atıp sonra üssü 1 azaltıyoruz.ayının türev sıfıırdır.yani 6 nın türevi sıfırdır.

 

p'(x)=2.a.x^1+1.b.x^0+0=2ax+b

p'(-1)=2a.(-1)+b=0 ise 2))))-2a+b=0

 

1))) ve 2))) taraf tarafa toplayalım.b lar gider.

   a-b=-6

-2a+b=0

 

-a=-6 ve a=6 

1))) de a yerine 6 yaz b=12 çıkacak.

 

 a.b=6.12=72 cevap bu

 

 

      

0