Cevaplar

2012-12-02T19:52:35+02:00

biraz aciklarmisin kardeşim  acikla kardeş :D

 

1 5 1
En İyi Cevap!
2012-12-02T19:53:04+02:00

Soru 2: Teknoloji Tasarım Ürün Dosyasının öğretmene ne faydası vardır?
Cevap  2:
 Dosya yıllık plan ve klavuz kitaba uygun olduğu için ders takibi çok kolaydır.Öğretmen, yıl içerisinde klavuz kitapta çoğaltılıp dağıtılması gereken sayfalar ile uğraşmazDosyanın değerlendirmesi yapılırken karışıklık olmayacak ve hızlı bir değerlendirme imkanı olacaktır. Öğrencinin gelmediği durumlarda doldurmadığı sayfalar, eksiklerini görmenizi sağlayacak ve telafisi kolaylaşacaktır. Ürünüm sayfası ile öğrenci işlerini kolayca arşivleme imkanı oluşacaktır...

Soru 3:Teknoloji ve Tasarım dersi için yardımcı kitap kulanımı yasaktır. Buda öyle mi?
Cevap 3:
Ürün dosyası kesinlikle yardımcı kitap değildir. Boş alanları çok olan bir sunum dosyasıdır.

 

Soru 4:Müfettişler dosyaya itiraz edebilir mi?
Cevap 4:
 Müfettişler ilk izlenim olarak öyle zannedebilirler. Ama içeriğinin, doldurulması gereken boş sayfalardan, öğrenciye dağıtılması gereken değerlendirme ve tasarım süreci formları ile boş günlüklerden oluştuğunu görünce sakıncalı görmedikleri gibi beğendiklerinide ifade ediyorlar. (öğretmen ifadeleri)  Ki bu dosyayı her yıl kullanan okullarımız var. Ayrıca talepte sürekli artmaktadır. Örnekleri olan yardımcı kitaplara bizde karşıyız.

Soru 5:Teknoloji ve Tasarım dersi Öğrenci Ürün dosyasında yönlendirici örnek uygulamalar var mı?
Cevap 5:
 Yönlendirici uygulama ve örnekler yoktur. Çünkü bu tür örnekler hayal gücünü sınırlandıracaktır.

Soru 6:Teknoloji ve Tasarım dersi Öğrenci Ürün dosyasının boyutu ve Sayfa sayısınasıldır?
Cevap 6:
A4 büyüklüğünde 72 sayfadır. Böylece bilgisayardaki A4 çıktılarınızı yapıştırabilir, ekleyebilirsiniz.

Soru 7: Teknoloji ve Tasarım dersi Öğrenci Ürün dosyası Ofset – Matbaa baskısı mı? Yoksa fotokopi mi? Renkli mi?
Cevap 7:
Ofset – Matbaa baskısıdır. Kapaklar renkli, iç sayfalarda mavi renkte basılmıştır. Kapakta yırtılmayı önleyip dayanıklığı artıran selefon kaplama vardır. Kapak yazıları parlatılmıştır.

Soru 8:Teknoloji ve Tasarım dersi Öğrenci Ürün dosyasının Cildinin Helezon spiralolmasının sebebi nedir?
Cevap 8:
 Öğrenci için daha kullanışlıdır. Dayanıklıdır. Tel spiral cilte göre helezon spiral cilt sayfaların dağılmamasını sağlar. Ayrıca 360 derece dosyayı kıvırarak öğrenci tek sayfaymış gibi sırasında kullanır. Böylece gereksiz sıkışmalar olmayıp rahat çalışma imkanı oluşur.

Soru 9: Teknoloji ve Tasarım dersi Öğrenci Ürün dosyası olan öğrenci ayrıca Tasarım Günlüğü için defter alır mı?
Cevap 9:
 Hayır. Gerek olmadığından Tasarım Günlüğü için defteralmaz. Kuşaklara ve haftalara göre yeteri sayıda tarih başlangıcı verilmiş boş tasarım günlüğü sayfaları vardır.

Soru 10: Teknoloji ve Tasarım dersi Öğrenci Ürün dosyasında Öz – Akran – Grup değerlendirme formları var mı?
Cevap 10:
 Etkinliklerin sonunda hangisi gerekli ise konulmuştur.

Soru 11:Teknoloji ve Tasarım dersi Öğrenci Ürün dosyasında  tanım ve bilgilendirmeler var mı?
Cevap 11:Dersin ve etkinliklerin tanımı, amaçları gibi bilgiler ile ihtiyaç duyulan bazı bilgiler vardır.

Soru 12: Teknoloji ve Tasarım dersi Kuşak Etkinliklerinin işleneceği Tasarım süreci sayfaları var mı?
Cevap 12:
 Kuşak etkinliklerin tanımı ve amacı bilgisinden başlanarak, tasarım süreci sayfaları ve gerekli görülen boş sayfalar vardır.

4 4 4