ÖMERİN MARKETTEN GETİRDİĞİ POŞETİN İÇİNDE 6 KG LİI GIDA MADDESİ VARDIR POŞETTE 1 KG PİRİNÇ VE 2,5 KG UN İLE BELİRLİ SAYIDA KONSERVE OLDUNA GÖRE 0,5 KG LIK KONSERVEDEN KAÇ TANE VARDIR ÇÖZÜMÜNÜ YAZARSANIZ ÇOK SEVİNİRİM ÇÖZÜMÜ YAPAMADIM

2

Cevaplar

2012-12-04T18:52:53+02:00

1+2,5 = 3,5 6-3,5 =2,5/0,5 = 5 tane

0
2012-12-04T18:54:52+02:00

6 kg = 12tane 0,5
1 kg = 2 tane 0,5
2,5 kg = 5 tane 0,5

12 + 2 + 5 =19 olmalı
 

0