Cevaplar

2015-07-31T14:30:46+03:00

ONAYLANMIŞ CEVAP

×
Uzmanlar tarafından teker teker incelenmiş onaylı cevaplar, doğru ve güvenilir bilgileri içermektedir. Eodev içerisinde moderatörler tarafından kontrol edilmiş milyonlarca kaliteli cevap vardır ancak onaylanmış cevaplar mükemmel ötesidir.
Sabit fonksiyon sonucu x'siz sadece sayı olan fonksiyondur. X leri fonsiyondan çıkarmalıyız. Bu yüzden xlerinin kat sayısını 0a eşitleriz. 
f(x) =(a-3) x^{2} - (b+a) x-(a-b-4) 
a-3=0
a=3

b+a=0
b+3=0
b=-3
A ve b yi yerine koyarız. 
f(x) =(3-3) x^{2} - (-3+3)x-(3-(-3)-4)=0 x^{2} - 0x-2=-2

Sabit fonsiyonun sonucu her zaman sabittir. 
f(a) =-2
f(b)=-2
f(a)+f(b)=(-2)+(-2)=-4

KOLAY GELSİN. 
0