Cevaplar

2012-12-08T13:46:43+02:00

İlk olarak 9 ile 3ü çarpcaz sonuç 27m çıkar.Toplam vagonların uzunluğu 27 metre eder.

Sonrada boşlukların kaç tane olduğunu bulcaz.8 tane çıkar boşlık.sonra 8 ile 50 yi çarpcaz.400 cm çıkar.Ve en son olarak 400 ikiye bölüp kaç metr . olduğunu örencez.200 m olur ve ve sonra 200 ile 27 toplucaz.227 çıkar . Sonuç=227 dir.

4 3 4
2012-12-08T13:48:50+02:00

9 vagon. 9x3=27 metre
arada 8 boşluk var. 8x0,50=4 metre. Bu durumda 27+4=31 metredir. (50 cm=0,5 metre)

6 4 6