1) x + 6 =13 ise x=?

a)13 b)8 c)7 d)-6

2) x – 3 = 2 ise x=?

a)3 b)5 c)-5 d)6

3) 3x + 5 = 14 ise x=?

a)-2 b)4 c)-3 d)3

4) 5x – 6 = 19 ise x=?

a)5 b)10 c)-5 d)0

5) 2x + 5 = 5 ise x=?

a)2 b)5 c)-2 d)0

6) x + 5 = 3 ise x=?

a)2 b)-2 c)1 d)3

7) 5 – x = 3 ise x=?

a)2 b)-2 c)0 d)8

8) –9 – x = 10 ise x=?

a)1 b)19 c)0 d)-19

9) –5 – 2x = 9 ise x=?

a)-2 b)-7 c)2 d)8

10) 2.(x -1) + x = 4 ise x=?

a)1 b)2 c)3 d)4

11) 3.(2x + 1) – 5 = 16 ise x=?

a)3 b)5 c)7 d)4

12) 3.(2x – 3) – 2.(1–3x) = 1 ise x=?

a)-1 b)1 c)2 d)-2

13) 2x-5+3x=4+7x+13 ise x=?

a)9 b)-5 c)13 d)-11

14) 5.(3-2x)=15 ise x=?

a)0 b)1 c)2 d)3

15) 2.(5x+3) + 8 = 34 ise x=?

a)-10 b)1 c)2 d)11

16) 3 eksiğinin 7 katı 63 eden sayı kaçtır?

a) 15 b) 14 c)13 d)12

17) 5(x – 2) = 3x – 4 ise x=?

a)-2 b)4 c)-7 d)3

18) 2x–1 = 107 ise x=?

a)25 b)45 c)54 d)62


2

Cevaplar

2012-12-09T11:44:52+02:00

c

b

c

a

d

b

a

c

d

c

d

a

a

d

b

 

 

 ....................................................

2 3 2
2012-12-09T11:50:41+02:00

1-c 2-b 3-d 4-a 5-d 6-b 7-a 8-d 9-b 10-b 11-a 12-b 13-d 14-a 15=c 16-d 17-d 18-c

0