1) 12m/s süratle hareket eden bir araç kaç sanıye sonra 84 metre yol almış olur?

2)2400 metre uzunluğundaki yolu 40 dkda alan bir hareketlinin sürati kaç m/s'dir?

Lütfen atıyorum ''156'' diye yazmayın.!Örneğin:

7+8=15

diye yazın problemi tam olmadan yazmayın!İki üç işlemı yazmadınız diye gelen 10 puanınız gider.

2

Cevaplar

2012-12-10T19:30:54+02:00

1 ) 84 / 12 = 7

 

2 ) 2400 / 40 = 60

 

Yardımcı oldummu ?

0
2012-12-10T19:36:12+02:00

1 sorunun cevabı:zamanı bulurkne yolu sürate böleriz yani(84/12=7)

2 sorunun cevabı:süratteki birimlere dikkat ederek dk kayı saniyeye çeviririz (60*40=2400)süratin formülü yol bölü zamandir yolu zamana bölerek buluruz(2400metre/2400sn=1m/sn)

0