Cevaplar

  • Eodev Kullanıcısı
2012-12-11T19:51:15+02:00
ÜSS-ÖYS-ÖSS-YGS-LYS SINAVINDA ÇIKMIŞ DENKLEM SORULARI ve ÇÖZÜMLERİ 1966-2011 DÜET MATEMATIK ILE EZBERLERI BOZUYORUZ. NASIL MI? TIKLAYIN!   Bu Test'i PDF olarak indirmek için Giriş Yapınız Giriş, Kayıt ol 1.

Çözümünü Görmek için TIKLA 2.

Çözümünü Görmek için TIKLA 3.

Çözümünü Görmek için TIKLA 4.

Çözümünü Görmek için TIKLA 5.

Çözümünü Görmek için TIKLA 6.

Çözümünü Görmek için TIKLA 7.

Çözümünü Görmek için TIKLA 8.

Çözümünü Görmek için TIKLA 9.

Çözümünü Görmek için TIKLA 10.

Çözümünü Görmek için TIKLA 11.

Çözümünü Görmek için TIKLA 12.

Çözümünü Görmek için TIKLA 13.

Çözümünü Görmek için TIKLA 14.

Çözümünü Görmek için TIKLA 15.

Çözümünü Görmek için TIKLA 16.

Çözümünü Görmek için TIKLA 17.

Çözümünü Görmek için TIKLA 18.

Çözümünü Görmek için TIKLA 19.

Çözümünü Görmek için TIKLA 20.

Çözümünü Görmek için TIKLA 21.

Çözümünü Görmek için TIKLA 22.

Çözümünü Görmek için TIKLA 23.

Çözümünü Görmek için TIKLA 24.

Çözümünü Görmek için TIKLA 25.

Çözümünü Görmek için TIKLA 26.

Çözümünü Görmek için TIKLA 27.

Çözümünü Görmek için TIKLA 28.

Çözümünü Görmek için TIKLA 29.

Çözümünü Görmek için TIKLA 30.

Çözümünü Görmek için TIKLA 31.

Çözümünü Görmek için TIKLA 32.

Çözümünü Görmek için TIKLA 33.

Çözümünü Görmek için TIKLA 34.

Çözümünü Görmek için TIKLA 35.

Çözümünü Görmek için TIKLA 36.

Çözümünü Görmek için TIKLA 37.

Çözümünü Görmek için TIKLA 38.

Çözümünü Görmek için TIKLA 39.

Çözümünü Görmek için TIKLA 40.

Çözümünü Görmek için TIKLA 41.

Çözümünü Görmek için TIKLA 42.

Çözümünü Görmek için TIKLA 43.

Çözümünü Görmek için TIKLA 44.

Çözümünü Görmek için TIKLA 45.

Çözümünü Görmek için TIKLA 46.

Çözümünü Görmek için TIKLA   ÇÖZÜMLER 1.

Soruya Geri DÖN 2.

Soruya Geri DÖN 3.

Soruya Geri DÖN 4.

Soruya Geri DÖN 5.

Soruya Geri DÖN 6.

Soruya Geri DÖN 7.

Soruya Geri DÖN 8.

Soruya Geri DÖN 9.

Soruya Geri DÖN 10.

Soruya Geri DÖN 11.

Soruya Geri DÖN 12.

Soruya Geri DÖN 13.

Soruya Geri DÖN 14.

Soruya Geri DÖN 15.

Soruya Geri DÖN 16.

Soruya Geri DÖN 17.

Soruya Geri DÖN 18.

Soruya Ger
1 1 1
2012-12-11T19:52:02+02:00
1) 6x +12 =0 denkemini çözüm kümesini bulunuz.

Çözüm:

6x+12=0  6x= -12
x= x=-2 Ç= olur.
2)-5x + 6 + x = 1 –x + 8 denkleminin çözüm kümesini bulunuz.

Çözüm:

-5x+ 6+ x =1 –x +8
-4x + 6 = -x + 9
-4x +x = 9-6
-3x=3
x= -1 Ç=
3) denkleminin çözüm kümesini bulunuz.
Çöm: denklemde paydası eşitlenir:



4) x-{2x-[x+1-(3x-5)]} = 3 ise x kaçtır?
Çözüm:

[x+1-3x+5]
[-2x+6]
{2x+2x-6}
x-4x+6 = 3
-3x =  x= 1 Sonuç: 1

5) 9(1-2x) – 5(2-5x) = 20 denkleminin çözüm kümesi nedir?
Çözüm:

9(1-2x) – 5(2-5x) = 20
9-18x-10+25x = 20
7x-1= 20
7x = 21
x = 3
Sonuç: 3

6) x 2 x 1
----- + ----- = ----- + 1----- denkleminin çözüm kümesi nedir?
3 5 5 3

Çözüm:
x 2 x 4
----- + ----- = ----- + -----
3 5 5 3
(5) (3) (3) (5)

5x+6 3x+20
------- = ------- = 5x + 6 = 3x+20
15 15

2x = 14  x = 7 Sonuç: 7


7) Kendisine katı eklendiğinde 72 eden sayı kaçtır?

Çözüm:


=
8) 2x+5=1 ise “x” kaçtır?

Çözüm:
2x = -4
x = -2  Sonuç = {-2}

9) Toplamları 77 olan iki sayıdan birinin 3 katı, aynı sayının 4 katıyla topl¤¤¤¤¤ eşittir.Bu Sayıların Küçük Olanı Kaçtır?

Çözüm:

3x+4x = 77
7x = 77
x = 7
3x = 33 Sonuç = {33}

10) Bu denklemdeki x’ in değerini bulunuz.
Çözüm:





x = 5 Sonuç = {5}
1 5 1