Cevaplar

2012-10-01T20:59:58+03:00

50 lt lik parasıyla Batuhan 3 kilosu 4 tl olan patlıcandan 40 tl lik alıyor geri kalan parasıylada 5 kilosu 2 tl olan patatesten alıyorsa elinde toplam kaç kg lik ürün olur?

 

10 X 3 = 30 kg patlıcan

 

5 X 5 = 25 kg patates

 

30 + 25 = 55 kg ürün olur toplamda 

 

ara işlemleri yapmadım  

0
2012-10-01T23:50:33+03:00

kilosu 2 liraya 3 kglık elma, kilosu 1 liraya 5 kg karpuz, kilosu 50 liraya 1 kl kıyma aldım 4 lirası pazarda 2 lirasıda yolda düşen hasan amca yoplam kaç para harcamıştır?

 

cevap 67

0