Cevaplar

2012-12-16T21:57:06+02:00

1.Bir sayının 4/5 inin 3 fazlası aynı sayıya eşittir. Bu sayı kaçtır?
A)15 B)20 C)25 D)30

2.Dörtte birinin 3 fazlası kendisine eşit olan sayı kaçtır?
A)12 B)6 C)10 D)4

3.Üç arkadaş 53 tane bilyeyi birinci ikinciden 1 fazla ikinci ise üçüncüden 2 fazla bilye alarak paylaşıyorlar. Buna göre en az bilye alan kaç tane 
almıştır?
A)14 B)15 C)16 D)17

4.Anne ile 3 çocuğunun yaşları toplamı 61 dir. 3 yıl sonra annenin yaşı 
çocukların yaşları toplamının 2 katının 2 eksiği olacaktır. Annenin şimdiki 
yaşı kaçtır?
A)40 B)45 C)50 D)55


5. 3 çocuğun bugünkü yaşları toplamı 30 dur. 5 yıl sonra çocukların 
yaşları toplamı kaç olur?
A)35 B)40 C)45 D)50

6.Bir sınıftaki sıralara öğrenciler üçer otururlarsa 9 kişi ikişer 
otururlarsa 14 kişi ayakta kalıyor. Buna göre sınıfta kaç sıra vardır?
A)5 B)7 C)15 D)23

7. Bir işçi belli bir işi 10 günde başka bir işçi de aynı işi 15 günde 
bitirebilmektedir. İki işçi bu işi birlikte kaç günde bitirebilir?
A)5 B)6 C)7 D)8

8. İki işçi bir işi 12 günde yapıyorlar. Birinci işçi tek başına 36 günde 
yaparsa ikinci işçi aynı işi kaç günde yapar?
A)9 B)12 C)18 D)24

9. Ardışık iki çift sayının toplamı 86 ise bunlardan büyük olanı kaçtır?
A)44 B)42 C)40 D)38

10. 2/5 i dolu olan süt kabına 3 litre daha süt eklenince kabın yarısı dolmuştur. Buna göre kap tam dolu iken kaç litre süt alır?
A)18 B)24 C)27 D)30 


cevaplar: 7.SINIF sorilarinin cevaplari

1-A 2-D 3-C 4-B 5-C 6-A 7-B 8-C 9-A 10-D










1-Hangi sayının 3 fazlasının 4 katı 56 eder?
A)14 B)13 C)12 D)11

2-Aralarında 60 km uzaklık bulunan iki şehirden aynı anda ve aynı yönde iki otomobil hareket ediyor arkadakinin hızı 90 km öndekinin hızı 70 km dir.Arkadaki otomobil öndeki otomobile kaç saat sonra yetişir?
A)3 B)4 C)5 D)6

3-(-16:4)+[-(-24): (-3)] işleminin sonucu kaçtır?
A)-12 B)2 C)4 D)10

4-Ardışık 3 tek sayının toplamı 123 ise bu sayıların en büyüğü kaçtır?
A) 39 B)41 C)43 D)45

5-A(7-4) noktasının eksenlere olan uzaklığının toplamı nedir?
A) 3 B)5 C)9 D)11

6-4 terzi 6 günde 24 gömlek dikerse 8 terzi 40 gömleği kaç günde diker?
A)7 B)6 C)5 D)4

7-%75 i 225 olan sayı kaçtır?
A)250 B)275 C)300 D)325

8-Bir ayrıtı 4 cm olan küpün hacmi kaç cm³ tür?
A)16 B)24 C)32 D)64

9-Yarı çapı 4cm olan dairenin alanı kaç cm² dir ?(pi 3 alınacak)
A)54 B)48 C)36 D)24

Cevaplar: 7.sınıf cevaplarhttp://www.ilkokuma.com/soru_bankasi.htm
1: D 2: A 3: A 4: C 5: D 6: C 7: C 8: D 9: B

1 5 1