Cevaplar

2012-12-16T21:54:20+02:00

Soru 1 : Cumhurbaşkanı kaç yılda bir seçilir?

Cevap : 7

Soru 2 : ‘ Türk Devleti bir Cumhuriyettir.’ ifadesi anayasamızın kaçıncı maddesidir?

Cevap : 1

Soru 3 : Cumhurbaşkanı kim tarafından seçilir ?

Cevap : TBMM

 Soru 4 : İlk Türkçe sözlük hangisidir?

Cevap : Divan-ı Lugat-it Türk

 

Soru 5 : Maddi ve manevi açılardan ulus ve ülke çıkarlarını herşeyin üstünde tutma                  alışkanlığına ne ad verilir?

Cevap : Milliyetçilik

 Soru 6 : Bir akarsuyun belirli bir sürede taşıdığı su miktarına ne ad verilir ?

Cevap : Debi

 Soru 7 :Ülkemiz Avrupa Birliğine tam üyelik müzakerelerine hangi yılda başlamıştır ? 

Cevap : 2005

 

Soru 8 : Ticari yada sanayi bir kuruluşu tanıtmak  veya herhangi bir malın satışını arttırmak amacıyla kullanılan çeşitli yolların genel adına ne denir ?

Cevap : Reklam

 

Soru 9 : Pusulada ( N ) harfi hangi yönü ifade eder ?

Cevap : Kuzey

 

Soru 10 : Maddenin ölçülemeyen özelliği hangisidir ?

Cevap   : Koku

 

Soru 11 : Çocuk hakları günü hangi tarihte kutlanmaktadır ?

Cevap   : 20 Kasim

 

Soru 12 : 2007 yılında Avrupa Birliğine giren ülkeler hangileridir ?

Cevap   : Bulgaristan – Romanya

 

Soru 13 : Notada durak işareti hangisidir ?

Cevap   : Es

 

Soru 14 : Türkçe hangi dil grubuna girmektedir ?

Cevap   :  Ural – Altay

 

Soru 15 : Müzik ezgileri yazılırken sesleri gösteren işaretlere ne ad verilir ?

Cevap   : Nota

 

Soru 16 : Avrupa Birliğini iki kez halk oylamasiyla reddeden ülke hangisidir ?

Cevap   : Norveç

 

Soru 17 : UNICEF nedir ?

Cevap   : Birleşmiş Milletler Çocukları Koruma Vakfı

 

Soru 18 : Kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanıyan ilk ülke hangisidir ?

Cevap   : Türkiye

 

2 3 2