Cevaplar

  • Eodev Kullanıcısı
2012-12-19T14:08:03+02:00

2 x + y = 1
6 x – 2 y = 13

Çarpma işlemi yaparak x veya y’nin katsayılarını birbirine eşitleyelim.

2 x + y = 1 (2 ile çarpın)

Birinci denklemde eşitliğin her iki tarafını 2 ile çarparsak;

4 x + 2 y = 2

Elde ederiz.
İkinci denklemi aynen alırız. 6 x – 2 y = 13

2. Seçilen terimi taraf tarafa toplayarak veya çıkartarak yok edelim.

4 x + 2 y = 2
6 x – 2 y = 13
______________

10 x = 15 (Burada y’li ifadeleri toplarsak sıfır buluruz.)

1 1 1