Cevaplar

2012-12-19T17:22:06+02:00
En İyi Cevap!
2012-12-19T18:18:50+02:00



Buradan -x^{60}=-x^{63} yani kuvveti üçün katı olanların hepsi eşit. -x^{3}=-x^{0}=-1
Başka bir sağlama aradığımız x in kuvvetinin 3 ün katı olanlar o zaman -x^{3} bulalım
denklemi x ile çarparsak x^{3}+x^{2}+x^{1}=0 olur. x^{2}+x^{1}=-1 olduğunu verdiğin denklemden ulaşabilirsiniz bunu yerine yazarsak. x^{3}-1=0  -1 i karşıya at. x^{3}=1 biz -x^{3}'ü arıyorduk her iki tarafı eksi ile çarparsak. -x^{3}= -1 bulunur.x^{60}\cdot( x^{2}+x^{1}) x^{2}+x^{1}=-1 x^{60}\cdot(-1)=-x^{60} x^{61}\cdot(x^{1}+1) x^{1}+1= -x^{2} x^{61}\cdot-x^{2}= -x^{63}

1 5 1