Bir sınıftaki erkeklerin sayısı, kızların sayısının 3 katının 12 eksiğidir. Erkeklerin sayısı kızların sayısından 8 fala olduğuna göre, sınıfa kızların yarısı kadar yeni öğrenci geldiğinde sınıfın mevcudu kaç olur? Bu soruyu çözemedim de yardımcı olur musunuz? 7. SINIF

2

Cevaplar

2012-12-22T19:03:32+02:00

kızlara x dersek erkekler 3x-12 olur.bu da x+8 e eşitmiş
3x-12=x+8
2x=20
x=10 kızlar 10 taneymiş
erkekler de 10+8=18 tane
kızlaın yarısı kadar öğrenci geldiğine göre
10 /2= 5 öğrenci ekliycez.
10+18+5=33 öğrenci  olur 

1 5 1
2012-12-22T19:10:37+02:00

kızlara x dersek erkekler 3x-12 olur.bu da x+8 e eşitmiş
3x-12=x+8
2x=20
x=10 kızlar 10 taneymiş 
erkekler de 10+8=18 tane
kızlaın yarısı kadar öğrenci geldiğine göre
10 /2= 5 öğrenci ekliycez.
10+18+5=33 öğrenci  olur  :D :D :D

0