Cevaplar

2012-12-23T16:36:19+02:00

google yaz belki çıkar google yaz belki çıkar google yaz belki çıkar googlegoogle yaz belki çıkar yaz belki çıkar google yaz belki çıkar google yaz belki çıkar google yaz belki çıkar 

1 1 1
En İyi Cevap!
2012-12-23T16:36:47+02:00


Doğal Sayılar ve Tam Sayılarla İlgili Sorular ve Çözümleri
1. abcd dört basamaklı bir dogal sayıdır. asayısı 4 artırılır, c sayısı 2 azaltılır, b ve d sayıları ise 3 azaltılırsa abcd sayısı nasıl degisir?

A) 4333 artar B) 3677 artar
C) 4333 azalır D) 3677 artar

ÇÖZÜM 1:
a 4 artırıldıgında sayı 4000 artar.
c 2 azaltıldıgında sayı 20 azalır.
b 3 azaltıldıgında sayı 300 azalır.
d 3 azaltıldıgında sayı 3 azalır.
4000 300 20 3 = 3677
abcd sayısı 3677 artar. Cevap B sıkkıdır.


2. Rakamları farklı üç basamaklı en küçük tam sayı ile rakamları farklı iki basamaklı en büyük dogal sayının toplamı kaçtır?

A) 789 B) 10
C) -120 D) -899

ÇÖZÜM 2:
Rakamları farklı üç basamaklı en küçük tam sayı -987
rakamları farklı iki basamaklı en büyük dogal sayı 98 dir.
-987 + 98 = -899 olur. Cevap D sıkkıdır.


3. Rakamlarının toplamı 7 olan üç basamaklı dogal sayıların toplamı kaçtır?

A) 226 B) 267
C) 301 D) 347

ÇÖZÜM 3:
Rakamlarının toplamı 7 olan dogal sayılar ve toplamları,
70 + 61 + 52 + 43 + 34 + 25 + 16 = 301 dir.
Cevap C sıkkıdır.

4. abc üç basamaklı dogal sayısının birler ve yüzler basamaklarındaki sayılar yer degistirdiginde olusan üç basamaklı sayı ilk sayıdan 495 azdır. Bu sartı saglayan kaç farklı abc dogal sayısı yazılabilir?

A) 4 B) 10 C) 36 D) 40

ÇÖZÜM 4:
100a + 10b + c = 100c + 10b + a + 495
99a 99c = 495
a c = 5
6b1 7b2 8b3 9b
turkeyarena.com
Burada b 10 farklı deger alabilir.
4.10 = 40
Bu sartı saglayan 40 farklı abc dogal sayısı yazılabilir.
Cevap D sıkkıdır.


5. a = -3 ise -(a2) |-a| + |a+4| ifadesinin degeri kaçtır?

A) 5 B) 7 C) 9 D) 11

ÇÖZÜM 5:
-(-32) |-3| + |-3+4| =
-(-9) (3) + 1 = 9 3 + 1 = 7
Cevap B sıkkıdır.


6. 123 sayfalık bir kitabı numaraland[LinkLeri Görmek İçin Lütfen Üye oLunuz Üye oLmak için tıkLayın]rmak için kaç rakam kullanılır?

A) 258 B) 261 C) 264 D) 267

ÇÖZÜM 6:
1 den 9 a kadar 1 rakam,
10 dan 99 a kadar 2 rakam,
turkeyarena.com
100 den 123 e kadar 3 rakam kullanılmıstır.
9.1 + 90.2 + 24.3 = 261
Cevap B sıkkıdır.


7. a<0 olmak üzere,
|a| - |-3a| + |2a - 2| isleminin sonucu kaçtır?

A) 2 B) a C) a 2 D) 2a + 2

ÇÖZÜM 7:
a<0 oldugundan,
(-a) - (-3a) + (-2a + 2) = -a + 3a -2a + 2 = 2
Cevap B sıkkıdır.


8. x ve y dogal sayılar olmak üzere,
x.y = 36 ise x + y toplamının en büyük degeri ile en küçük degerinin farkı kaçtır?

A) 21 B) 24 C) 25 D) 31

ÇÖZÜM 8:
x,y = 36
1.36 = 36 (en büyük deger) 1 + 36 = 37
6.6 = 36 (en küçük deger) 6 + 6 = 12
37 12 = 25
Görüldügü gibi çarp[LinkLeri Görmek İçin Lütfen Üye oLunuz Üye oLmak için tıkLayın]mlarda aradaki fark aldıkça
toplamları da azalır, fark arttıkça toplamları da artar.
Cevap C sıkkıdır.


9. a<b<0<c ise asagıdakilerden hangisi negatiftir?
A)
a b
b c


B)
c
a b

+
C)
c b
a

D)
b a
c


ÇÖZÜM 9:
a b
(pozitif )
b c

= = +

c
(pozitif )
a b

= = +

c b
(negatif )
a
+
= = 

b a
(pozitif )
c
+
= = +
+
Cevap C sıkkıdır.


10. (xy3) üç basamaklı dogal sayısı (xy) iki basamaklı dogal sayısından 831 fazla ise x + y kaçtır?

A) 11 B) 12 C) 13 D) 14

ÇÖZÜM 10:
Verilenleri isleme dökersek,
(xy3) = (xy) + 831
100x + 10y + 3 = 10x + y + 831
90x + 9y = 828
Esitligin her iki tarafı 9a bölünürse
10x + y = 92
O halde;
x = 9 , y = 2 ve
x + y = 9 + 2 = 11dir.
Cevap A sıkkıdır.

1 5 1