Cevaplar

2012-12-23T16:58:51+02:00

eğer cevapı cebirsel bir ifade ise şöyle:

a√(3) - 10 + 2√(3).(b+a) = b-a

a√(3)       -10      +2b√(3)         2a√(3)                  [+2b√(3)  ve  +2a√(3) dağılma işlemini kullandılar]

-10 + 2b√(3) + 3a√(3) = b-a   [+2b√(3) + 3a√(3)      çarpanlarına ayrılırlar]

[ (2b+3a).√(3) ] - 10 = b-a             [a = 10     b = (2b+3a).√(3) ]

10.(2b+3a).√(3) = (20b+30a).√(3)   

 

 

Cevaba Emin Değilim Sorana göster yanlışsa üzgünüm elimden geleni yaptım. Gerçekten güzel bir soruydu.

0