Cevaplar

En İyi Cevap!
2012-12-23T23:03:52+02:00

1. x + 6 =13 ise x=? 

 

x + 6 = 13 ise bulmamız gereken bilinmeyen x olduğu için; onu yanlız 
bırakmamız gerekiyor. Bu nedenle yanındaki +6 eşitliğin diğer tarafına – 6 
olarak geçer ve denklemimiz;

x = 13 – 6 haline gelir. Buradan x = 7 olarak bulunur.

 

 

2.(x -1) + x = 4 ise x=?

 

2.(x – 1) + x = 4 denkleminde öncelikle parantezin açılması gerekir. 
Bu nedenle 2 ile parantezin içindeki x ve –1 sayılarını çarparız. Çarpınca;
2x – 2 + x = 4 olur. eşitliğimizin sol tarafında iki tane x’li bilinmeyen var.
Önce bunları toplayalım;
3x – 2 = 4 sonra da –2’yi diğer tarafa geçirelim…
3x = 4 + 2
3x = 6 ve 3 çarpanını da bölen olarak geçirirsek;
x = 6 / 3
x = 2 olarak bulunur.

 

 

4.5(x – 2) = 3x – 4 ise x=?

 

 

5.(x – 2) = 3x – 4 yine önce parantez açılır..
5x – 10 = 3x – 4 sonra küçük olan 3x, 5x’in yanına gelir.
5x – 3x – 10 = – 4
2x – 10 = – 4 sonra –10 yer değiştirir.
2x = – 4 + 10
2x = 6 sonra 2 çarpanı bölen olarak geçer
x = 6/2
x = 3 olarak bulunur.

 

5.(3-2x)=15 ise x=?

 

5.(3 – 2x) = 15 önce parantez açılır…
15 – 10x = 15 sonra 15 diğer tarafa –15 olarak geçer.
–10x = 15 – 15
–10x = 0
x = 0 / –10
x = 0 olur.

1 5 1