Cevaplar

2012-12-24T01:48:40+02:00

ONAYLANMIŞ CEVAP

×
Uzmanlar tarafından teker teker incelenmiş onaylı cevaplar, doğru ve güvenilir bilgileri içermektedir. Eodev içerisinde moderatörler tarafından kontrol edilmiş milyonlarca kaliteli cevap vardır ancak onaylanmış cevaplar mükemmel ötesidir.

3x^{2} + 5x - 2 = 0 

3x               -1

 x                +2

 

çarpımları 3x^{2}  eden, 3x ve x

 

çarpımları  -2  eden -1 +2 nin   çarpraz olarak çarıpılıp toplanması +5x vermesi durumunda düz şekilde sonuç yazılır. yani;

 

(3x-1) (x+2)     ancak çözüm kümesi dediği için

 

3x-1=0                                          x+2=0

 

3x=1                                              x=-2 

 

x=\frac{1}{3}                                             C.k=({ \frac{1}{3} , -2)

0