Cevaplar

2012-12-24T01:42:35+02:00

ONAYLANMIŞ CEVAP

×
Uzmanlar tarafından teker teker incelenmiş onaylı cevaplar, doğru ve güvenilir bilgileri içermektedir. Eodev içerisinde moderatörler tarafından kontrol edilmiş milyonlarca kaliteli cevap vardır ancak onaylanmış cevaplar mükemmel ötesidir.

Köklerden birisi -2 ise x yerine koyup denklemi sağlayarak "n" i bulup 2. kökü bulabiliriz.

 

(-2)^{2} + (2n-3) . (-2) - 6 = 0

 

4-4n+6-6=0

 

4-4n=0

 

n=1

 

x^{2} - x - 6 = 0

 

(x+2) (x-3)    olduğu normal çarpanlara ayırma yaönteminden açıktır. Yani diğer kök;

 

x-3=0

 

x=3     olur.

0