Cevaplar

2012-12-25T11:25:52+02:00

x ve y yi yerine koyalım  ve ifadeleri düzenleyelim

 

(-1.a) - (b.-3) =8

yani -a-(-3b)=8

burdanda '       '''-a+3b=8'' cıkar

 

 

bx+ay=-6

(b.-1)+(a.-3)=-6

(-b)+(-3a)=-6

burdan da     '''-b-3a=-6''' çıkar

 

şimdi çıkan bu iki ifadeyi taraf tarafa toplayalım

 

-a+3b=8

-b-3a=-6

+

 -----------

 

 

üsteki ifadenin her bir terimini -3 ile çarpcaz buradan a'ları yok edicegiz

 

3a-9b=-24 olur

-b-3a=-6

+

-------------------

 

toplayınca alar  gider  

-b-9b=-30

-10b=-30

-b=-3

b=3 olur 

 

-b-3a=-6 ifadesinde b yi yerine koyalım

 

-3-3a=-6

 

-3a=-6+3

-3a=-3

-a=-1

a=1

0