Cevaplar

2012-10-02T22:57:56+03:00

asasassssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss

0
2012-10-03T00:47:59+03:00

bunun kısa formülü var şu şekilde

x^6+2 fonksiyonunu 0 a eşitle

x^6+2=0

x^6=-2

 yani x^6 gördüğün yere -2 yaz

=x^17+2x^13+3x^5-x+1 (X^6 parantezine al)

=x^6(x^9+X^7)+3x^5-x+1

=x^6((x^6).x^3+x(x^6))+3x^5+1  fonksiyonda x^6 gördüğün yere -2 yazarsak

=-2(-2x^3-2x)+3x^5+1   olur kalan   

sade hali ile

 

3x^5+4x^3+4x+1  olur kalan cevabı varsa bak yanlıs bi yer varsa ve ya anlamadıgın yer varsa söyle

0