Cevaplar

2012-08-09T21:17:34+03:00

en az şişe elde etmek için 5 ltlik şişelerden çok dolduracağız.ama 3 ve 4 lt şişelerede tam dolması gerekiyor.

5*19=95 eğer diğer şişelere doldurmak şart değilse 19 tanedir fakat diğer şişelerede dolduracak olursak.1 tane 4 lt 2 tane 3 litrelik şişelere doldururuz geriye 85 kalır 85/5=17 1+2+17=20 olur

1 5 1
2012-08-09T21:21:40+03:00

Bu soru için mantık yürütmemiz gerekir. 96 litre süt için 5litreliklerden 17 tane doldurulursa 17*5=85 litre kalır. Kalan bu 11 litre tam olarak 3 ve dört litrelik şişelere doldurulabilir. (Başka bir değer verseydik en az değeri bulamazdık ve diğer şişeler tam dolmazdı.) Bu durumda:

17 tane 5 litrelik+ 2tane dört litrelik+1 tane 3 litrelik= 20 şişeye doldurulur. Cevap c şıkkı.

1 5 1