Cevaplar

2012-10-02T22:48:43+03:00

1)

3x+(y-1)i=6-i ise

reel ve sanallar birbirine eşittir

yani

3x=6

y-1=-1 olur

buradan x=2

y=0 olur

 

2)

z1=z2 ise yukardaki gibi sanalları ve reelleri eşitlersek

2x-3+5i=y+(y+2)i  ise

2x+3=y ...............(1)

5=y+2................(2)

 

(2)denklemden y=3 olur 

bu sonucu (1) de yerine yazarsan

2x+3=3   olup buradan x=0 olur

 

3)

5m-3ni-3=15i  ise  n.m=? diye sordun sanırım yukardaki işlemleri tekrar yaparsak

 

5m-3=0   (reel kısım olmadıgından)

m=3/5  olur

 

-3n=15  ise n=-5  olur

n.m=  (-5).(3/5)=  -3  olur

 

2 4 2