Cevaplar

2012-12-27T22:00:24+02:00

Benim bulduğum çözüm şu şekilde. Biraz dolanbaçlı, eğer kısa yolu olan varsa yazsın

 

G + E = 85

E + Ç = 89

G + Ç = 88 ise G = ?

 

G + E = 85 ten E'yi çekelim  E = 85-G bunu bir alt satırdaki formülde yerleştirirsek

 

85-G + Ç = 89

Ç = 89-84+G

Ç = G+ 4 sonucuna ulaşırız, bunu da bir alt satırda yerine koyarsak

 

 

G + G + 4 = 88

2G + 4 = 88

2G = 88 - 4

2G = 84

G = 42 buluruz bunu formüllerde yerine koyarsak

 

G + E = 85 ise    E = 43

E + Ç = 89 ise    Ç = 46

G + Ç = 88         

 

 

 

 

 

 

 

1 5 1