Cevaplar

En İyi Cevap!
2012-10-03T00:20:23+03:00

x=-kök3

P(-kök3)=(-kök3) üssü 6-(-kök3) üssü4+2.(-kök3)üssü 2+1

            =+27-9+2.3+1=25

2 5 2
2012-10-03T01:52:45+03:00

-kök3 =-(3)^(1/2) olur

p(x) fonksiyonunda yerine yazalım

P(-(3)^(1/2))=(-(3)^(1/2))^6-(-(3)^(1/2))^2+1=

(-(3)^(1/2))^6=(-(3)^(1/2)).(-(3)^(1/2))(-(3)^(1/2))(-(3)^(1/2))(-(3)^(1/2))(-(3)^(1/2))(-(3)^(1/2))

yani 6 tane kök 3 ü çarparsan 27 olur  üst çift oldugundan + olur 

-(3)^(1/2))^4=(-(3)^(1/2)).(-(3)^(1/2))(-(3)^(1/2))(-(3)^(1/2))

yani 4 tane kök 3 ü çarparsan 9 olur  üst çift oldugundan + olur 

(-(3)^(1/2)^2=(-(3)^(1/2))(-(3)^(1/2)) olur

yani 2 tane kök 3 ü çarparsan 3 olur üstü çift oldugundan + olur

sonuç olarak

=+27-(9)+2.(+3)+1=27-9+6+1=25 olur

0