Cevaplar

  • Eodev Kullanıcısı
2012-12-26T15:14:45+02:00

ap 1)  x + 6 = 13 ise bulmamız gereken bilinmeyen x olduğu için; onu yanlız 

      bırakmamız  gerekiyor. Bu nedenle yanındaki +6 eşitliğin diğer tarafına – 6

      olarak geçer ve denklemimiz;

 

   x = 13 – 6  haline gelir. Buradan x = 7 olarak bulunur.

 

 Cevap 2)  x – 3 = 2 denkleminde ise x’ in yanındaki –3 eşitliğin diğer tarafına +3

       olarak geçer.

 

   x = 2 + 3 olur ve buradan x = 5 olarak bulunur.

 

 Cevap 3)  3x + 5 = 14 ise, önce bilinmeyenimizin yanındaki +5’ i  diğer tarafa –5

     olarak geçiriyoruz.

 

  3x = 14 – 5  

  3x = 9 olarak bulunuyor. x’in başında bulunan 3 çarpanı ise eşitliğin diğer tarafındaki 

          9’un yanına bölen olarak geçer. Buradan;

  x = 9 / 3

  x = 3 olarak bulunur…

2 4 2