Ödevlerde
ücretsiz yardım!

Soruların %80'i 10 dakika içerisinde yanıt alır

Soru ekle

Telefonuna yükle

Soru

takip et

4 tane problem

4 tane problem

şikayetim var!

Yorumlar

Daha fazla yorum gör
  • rumeysacngz54 kullanıcısının avatarı rumeysacngz54

    kçıncı sınıf sölesen

    şikayetim var!
  • beyzaa2002i kullanıcısının avatarı beyzaa2002i

    4.

    şikayetim var!
  • rumeysacngz54 kullanıcısının avatarı rumeysacngz54

    konu ne

    şikayetim var!
  • beyzaa2002i kullanıcısının avatarı beyzaa2002i

    toplama cıkarma

    şikayetim var!
  • sudeduran3458 kullanıcısının avatarı sudeduran3458

    Bir çıkarma işleminde çıkan 765, fark 570 ise; eksilen kaçtır?

    Bir çıkarma işleminde eksilen 1579, fark 997 ise; çıkan kaçtır?

    4 dört basamaklı en küçük çift doğal sayı ile 3 basamaklı en büyük doğal sayının farkı kaçtır?

    Annemin yaşı 38, babamın ondan 8 fazla, benim yaşım ise annemin yaşının yarısıdır. Üçümüzün yaşlarımızın toplamı kaçtır?
    Bir toplama işleminde 1.toplanan 3 675 ve toplam 8 564 ise 2.toplanan kaçtır?

    şikayetim var!
Bu soruyu Beyzaa2002i kullanıcısına sor...

Cevaplar

Aralarında dörder yaş fark olan beş kardeşin en küçüğü 43 yaşında ise kardeşlerin yaşları toplamıkaçtır?SEÇ 423 97 60 189 426 255 270 124 432 57 Mert, Baran, Sıla, Tuğba ve Berna üçer yıl arayla doğan beş kardeştir. Kardeşlerin ortancası olan Berna 12 yaşındadır. Buna göre, bu beş kardeşin yaşları toplamı kaçtır?SEÇ 423 97 60 189 426 255 270 124 432 57 Üç kardeşin 3 yıl önceki yaşlarının toplamı 35 idi. 4 yıl sonraki yaşlarının toplamı kaç olacaktır?SEÇ 423 97 60 189 426 255 270 124 432 57 Bir uçakta 123 bayan yolcu ve bayanlardan 57 eksik sayıda erkek yolcu var ise uçakta kaç yolcuvardır?SEÇ 423 97 60 189 426 255 270 124 432 57 Annemin yaşı 36, babamın yaşı ondan 8 fazla, benim yaşım ise annemin yaşından 19. Üçümüzün yaşlarımızın toplamı kaçtır?SEÇ 423 97 60 189 426 255 270 124 432 57 Bir çıkarma işleminde eksilen, çıkan ve farkın toplamı 864’tür. Eksilen sayı kaçtır?SEÇ 423 97 60 189 426 255 270 124 432 57 İki doğal sayının toplamı 164, farkı 84 ise büyük sayı kaçtır?SEÇ 423 97 60 189 426 255 270 124 432 57 Bir kırtasiyeci, her gün bir önceki günden 25 defter fazla satıyor. İlk gün 65 defter sattığına göre üç günde kaç defter satmıştır?SEÇ 423 97 60 189 426 255 270 124 432 57 Bir çıkarma işleminde eksilen, çıkan ve farkın toplamı 846’dır. Eksilen sayı kaçtır?SEÇ 423 97 60 189 426 255 270 124 432 57 Bir okulda erkeklerle, kızların sayıları birbirleriyle ardışık çift doğal sayılardan oluşmuştur. Kız öğrenciler erkek öğrencilerden daha azdır. Bu okulda toplam 850 öğrenci olduğuna göre kaç tane erkek öğrenci vardır?
rumeysacngz54 kullanıcısının avatarı Rumeysacngz54 Teşekkürler (0)
şikayetim var!

Yorumlar

Bu cevap için yorumunu buraya yaz...
1.       Eren’in 26 şekeri vardı. Kardeşinin ise Eren’in şekerlerinden 12 fazla  şekeri vardı. İkisinin şekerleri toplamı kaçtır?
A) 64     B) 46       C) 54 

2.  
Suat 17 yaşındadır. Ağabeyi Suat’tan 5 yaş büyüktür.İkisinin yaşları toplamı kaçtır?
A) 22     B) 29       C) 39

 3.       Sedanur’un 36 tokası vardı. Ablasının ise Sedanur’dan  14  eksik tokası vardı. İkisinin tokaları toplamı kaçtır?
A) 86     B) 76       C) 50

 4.       Alper’in  45 balonu vardı. Ablasının ise Alper’den 5 eksik balonu vardı. İkisinin balonları toplamı kaçtır?
A) 75     B) 85       C) 95

 5. Sınıf kitaplığında 67 öykü kitabı, öykü kitaplarından 25 eksikte masal kitabı vardır. Sınıf kitaplığımızda kaç kitap vardır?
A) 40     B) 42       C) 44 

6.       
Ayşegül’ün 23 öykü kitabı vardı. Deniz’in ise Ayşegül’den 2 eksik öykü kitabı vardı. İkisinin öykü kitaplarının toplamı kaçtır?
A) 42     B) 43       C) 44 

7.       
Kamil 8 yaşındadır. Kardeşi ise Kamil’den 5 yaş küçüktür. İkisinin yaşları toplamı kaçtır?
A) 10     B) 11       C) 12


 8.       Büşra’nın 37 YTL’sı parası vardı. Ablası Kübra’nın ise Büşra’dan  4 lira fazla parası vardı. İki kardeşinparaları toplamı kaç YTL’dir?
A) 78     B) 48       C) 41
 9.  Kaan kırtasiyeden 46 kalem aldı. Ablası ise Kaan’dan 5 fazla kalem aldı. İkisinin kalemleri toplamı kaçtır?
A) 51     B) 97       C) 84 

10.  
Bir vazoda 25 tane papatya, papatyalardan 8 fazla da lale vardır. Bu vazoda kaç tane çiçek vardır?

A) 33     B) 47       C) 58

alarak7 kullanıcısının avatarı Alarak7 Teşekkürler (0)
şikayetim var!

Yorumlar

  • alarak7 kullanıcısının avatarı alarak7

    Cevaplar : 1-A 2-C 3-A 4-B 5-B 6-C 7-B 8-A 9-B 10-C

    şikayetim var!
Bu cevap için yorumunu buraya yaz...

Aradağını bulamadın mı?

Soru sor