Cevaplar

2012-12-26T16:29:15+02:00

8.....................................................................................................................................................................................................................................................

0
2012-12-26T16:36:44+02:00

-5(x-2)+3 = 4(x+1)

 

Anlatması zor olucak ama umarım anlarsın.

 

Önce, baştaki sayıları parantezin içine dağıtıyorum. Yani çarpmanın toplama veya çıkarma üzerine dağılma yolunu kullanıyorum;

 

(-5.x) - (-5.-2) = -5x - 10

 

şimdi eşitliğin öteki tarafındakilere aynısını uygulayalım.

 

(4.x) + (4.1)= 4x+4

 

Yani;

 

-5x - 10 = 4x+4

 

Bilinmeyenleri aynı tarafa toplarız. Ve terimler eşitliğin öteki tarafına geçerken işaret değiştirir.

 

-5x-4x= 10+4

 

-x= 14 ise

 

x= -14.

 

İnşallah anlamışsındır.

 

0