Cevaplar

2012-12-29T20:45:18+02:00

28 L
tamamı :14x
14x.3/7=6x
Yarısı : 7x
2L = 7x-6x=x
X=2 ise tamamı 14x=28 

1 5 1
2012-12-29T20:45:56+02:00
3/7 si dolu 2 lt daha ekleyince yarısı dolduğundan 7/2=3.5 // 3.5-3=0.5 // yani 0.5 oran=2lt eşit // 14*2=28 lt tamamı //
1 5 1