Cevaplar

2012-12-31T13:39:37+02:00

ONAYLANMIŞ CEVAP

×
Uzmanlar tarafından teker teker incelenmiş onaylı cevaplar, doğru ve güvenilir bilgileri içermektedir. Eodev içerisinde moderatörler tarafından kontrol edilmiş milyonlarca kaliteli cevap vardır ancak onaylanmış cevaplar mükemmel ötesidir.

f(x)=ax+b

f^-1(x)=(x-b)/a

f^-1(3)=(3-b)/a=4 burdan 4a =3-b olur

f^-1(2)=(2-b)/a=5 5a=2-b

    2-b=5a                    2-b=5a

-1/3-b=4a                    b-3=-4a

                                 -1=a

bi işlemde a yı yerine koy mesela 2-b=5a   2-b=5*-1  2-b=-5 burdan da b=7 olur

0