Cevaplar

2012-08-17T15:20:29+03:00

ONAYLANMIŞ CEVAP

×
Uzmanlar tarafından teker teker incelenmiş onaylı cevaplar, doğru ve güvenilir bilgileri içermektedir. Eodev içerisinde moderatörler tarafından kontrol edilmiş milyonlarca kaliteli cevap vardır ancak onaylanmış cevaplar mükemmel ötesidir.

öncelikle (x^{2})^{3} = x^{6} formülünü kullanarak başlayalım.

 

karelerini aldıktan sonra iki küp toplamı formülü ile karşılaştık.

formülü uyguladıktan sonra kolayca sonuca ulaşabilirsiniz.

(6+i)^{6} + (6-i)^{6} = (35+12i)^{3} + (35-12i)^{3}  </p>&#10;<p> (a^{3} + b^{3}) = (a+b)(a^2-ab+b^2)  </p>&#10;<p>a = 35+12i  </p>&#10;<p>b = 35-12i  </p>&#10;<p>=(35+12i+35-12i)[(35+12i)^{2} - (35+12i)(35-12i) + (35-12i)^2]  </p>&#10;<p>=70.[(1225-144+420i) - (1225+144) + (1225-144-420i)] </p>&#10;<p>=70.(1225-3.144) </p>&#10;<p>=70.793 =55510

0