Cevaplar

En İyi Cevap!
2012-12-31T23:58:16+02:00

5k+7k=12k 12.5 olsa 60 bi azı 12.4=48 olur erkek sayısı en çok 5.4=20dir

3 4 3
2012-12-31T23:59:08+02:00

erkek/kız= 5/7 ise; erkek= 5birim, kız=7birim olur (bkz: 5br/7br=5/7)

 

toplamda 12birim öğrenci olur = 60, 1 birim öğrenci 5 olur.

 

erkekler 5 birim olduğu için

 

5*5=25 ancak soruda 60'tan az diyor:

 

48 alınacak 1 birim = 4 olur

 

4*5=20

1 5 1